Rowan Williams - God ontmoeten in Paulus

Reacties op recensies van, door Leestafelleden gelezen, non-fictie boeken.
Dettie
Site Admin
Berichten: 33348
Lid geworden op: 01 Jan 1970, 02:00
Contact:

Rowan Williams - God ontmoeten in Paulus

Berichtdoor Dettie » 15 Apr 2017, 16:12

Rowan Williams (1950) was jarenlang aartsbisschop van Canterbury en geestelijk leider van de Anglicaanse Kerk. Hij schreef een fijnzinnig boekje over Paulus, uitgegeven door Berne Media. De abdij van Berne ligt in Noord-Brabant en de uitgever is gespecialiseerd in spirituele boeken. De zeer verzorgde site van de uitgeverij laat echter ook boeken zien op het gebied van biografieën, filosofie, geloofsopbouw, pelgrimage, reizen, literatuur, poëzie, pastoraat en andere religies.

Het boekje van Rowan Williams is ook geschikt voor mensen die het christelijk geloof niet aanhangen. Williams laat namelijk zien welk een revolutionaire en transformerende kracht het christelijk geloof in de antieke wereld is geweest. Ook voor ‘andersdenkenden’ is dat interessant, want de gebruikelijke visie is dat het christendom ‘niet bij de tijd’ is.

Lees verder http://www.leestafel.info/rowan-williams

Henk Hofman

Willeke
Berichten: 903
Lid geworden op: 24 Apr 2014, 12:12

Re: Rowan Williams - God ontmoeten in Paulus

Berichtdoor Willeke » 24 Apr 2017, 17:18

Mijn aandacht is getrokken. Wat lijkt me dit een boeiend boek, en wat verrassend dat juist de Christelijke leer zo revolutionair was omdat hij alle rangen en standen omver blies.

Ook het laatste deel van de recensie spreekt me aan ;
Dat het bij Paulus, en in de bijbel, vaak gaat over acceptatie, verwelkomen, wederkerigheid, en ruimte bieden en dat veel mensen vandaag de dag geen oog hebben voor deze aspecten van de liefde.

"We lijken “niet geïnteresseerd” te zijn in deze boodschap – en tevens opdracht – van God, schrijft hij en hij vraagt zich af wat ons kan beschermen tegen dit “afschuwelijke patroon van zelfvernietiging”

Dat lijken me, Christen of geen christen, herkenbare woorden en dingen om over na te denken.


Terug naar “Non-fictie”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 3 gasten