Nieuw aangeschaft

Van alles en nog wat over boeken, literatuur enz.
(o.a. leesuitdaging 2018)
Eric
Berichten: 53
Lid geworden op: 03 Jan 2005, 00:19
Locatie: Almere
Contact:

Nieuw aangeschaft

Berichtdoor Eric » 17 Jun 2005, 19:56

Misschien leuk om aan te geven wat 'wij allemaal' aan nieuwe boeken hebben gekocht. Om het spits af te bijten mijn nieuwe aankopen van de afgelopen twee-drie weken.....

= Harlan Coben: Geen tweede kans Thriller
Een man wordt wakker in het ziekenhuis. Zijn vrouw is dood, zijn dochtertje is verdwenen. Pas na twee weken ontvangt Marc bericht: hij kan zijn dochter terugkrijgen, maar hij mag onder geen beding contact opnemen met de politie. En hij zal geen tweede kans krijgen.

= Harlan Coben: Momentopname Thriller
Er zijn van die momenten waarop je bestaan rafelt, alsof er aan een los draadje wordt getrokken. De naad begeeft heten heel langzaam, in het begin merk je er maar weinig van, verandert er iets. Bij Grace Lawson begon het bij de fotozaak.

Wanneer Grace de foto's van een familie-uitje ophaalt zit er één foto bij die niet thuishoort op het rolletje. Er staan vijf jonge mensen op van wie er een opvallend veel op haar man Jack lijkt. Maar als Jack de foto ziet, ontkent hij dat hij het is en later die avond verdwijnt hij.

Al snel komt Grace erachter dat ook anderen op zoek zijn naar haar man, en de foto. Een van hen is een meedogenloze moordenaar, die niet zal opgeven voordat bij zijn prooi gevonden heeft.

= Laurent Gaudé: De dood van koning Tsongor Roman
De oude Afrikaanse koning Tsongor staat op het punt zijn dochter Samilia uit te huwelijken wanneer er opeens een tweede huwelijkskandidaat verschijnt: Sango Kerim. De koning noch Samilia kan een keus maken. Het conflict groeit uit tot een machtsstrijd. Gevolg is dat rond de hoofdstad van Massaba de legers van de zonen van Tsongor tegenover de krijgers van Sango Kerim komen te staan. Een bloedige oorlog begint.

De dood van koning Tsongor bevat elementen van een sprookje, een heldendicht en een tragedie. De mythische personages, de fonkelende stijl en de enorme verbeeldingskracht maken deze roman bijzonder mooi.

= Michele Claire Lucas: Een meisje uit Oradour Roman
Op 11 juni 1944, vroeg in de morgen, wordt een jong meisje met een gietijzeren pot in haar handen tussen de overblijfselen van haar verwoeste huis in het Franse dorpje Oradour gevonden; de Duitsers hebben zojuist als represaille het hele dorp vernietigd. Het meisje wordt meegenomen naar een klooster, waar ze de bijnaam Christine van Oradour krijgt. Ze groeit op in de veronderstelling dat haar ouders door de griep zijn omgekomen. Twintig jaar later, na een serie onbegrijpelijke dromen en flashbacks, ontdekt Christine eindelijk de waarheid.

= Paul Auster: De New York-trilogie Roman
Broze Stad (1985), Schimmen (1986) en De gesloten kamer (1986) vormen samen de fenomenale New York-trilogie van Paul Auster. Een werk waarin Austers liefde voor zijn stad en zijn fascinatie voor het genre van de mystery novel op meesterlijke wijze samenkomen.

= Anders Roslund & Börge Hellström: Vaderwraak (Thriller)
In een kleine stad brengt een vader zijn dochtertje naar de crèche. Een paar uur later blijkt ze het slachtoffer te zijn geworden van een ontsnapte kindermoordenaar. Omdat het politieonderzoek stokt neemt de vader het recht in eigen handen. Hij handelt uit wraak, maar toch vooral om te voorkomen dat de moordenaar opnieuw zal toeslaan. De reacties van het publiek op de daad van de vader krijgen nationale proporties.

= Björn Hellberg: De Voyeur (Thriller)
Binnen één weekend krijgt hoofdinspecteur Sten Wall twee aangiftes van vermissing te verwerken. Een man en een vrouw zijn verdwenen. Twee vermissingen in één weekend is wel wat veel voor de kleine provinciestad. Voor de zekerheid neemt Sten Wall daarom een kijkje in de garage waar de vermiste vrouw haar atelier heeft. Dit routinebezoekje leidt tot een bizarre ontdekking. In de garage vindt Wall de ontzielde lichamen van de vrouw en de vermiste man. Wat hebben zij met elkaar te maken? Waarom weet niemand van hun relatie? En wat, en vooral wie, heeft hen hier in de dood verenigd?

= Chris Rippen: Eeuwige Stranden (Thriller)
Zinderende nieuwe thriller van Gouden Strop-winnaar De opdracht waarmee Murk Stuart naar Martinique is gekomen, lijkt simpel. Spoor Xander Bijlefeld op en zeg hem dat zijn moeder op sterven ligt. Maar Bijlefeld, op de vlucht voor de Nederlandse justitie, blijft buiten bereik. De clan van charterzeilers houdt Stuart hardhandig op afstand. Leeft Bijlefeld eigenlijk nog wel? Gaat het bizarre verhaal over een mislukte zeebegrafenis dat op het eiland de ronde doet misschien over hem?
Stuart verzwijgt zijn tweede spoor: in Bijlefelds schim jaagt hij ook diens medeveroordeelde na, zijn eigen halfbroer Victor. Zijn zoektocht trekt de aandacht van de politie, en als hij verstrikt raakt in een spectaculaire cocaïnesmokkel krijgt hij een drugsbende en de narcoticabrigade achter zich aan. Het tropische paradijs Martinique wordt een hel en zijn simpele opdracht een verraderlijke valstrik.

= Liza Marklund & Mia Eriksson: Ondergedoken (Thriller/Docu)
In Ondergedoken vertelt Liza Marklund het verbijsterende verhaal van Mia Eriksson, een jonge vrouw die verliefd wordt op een Libanese vluchteling. De relatie begint als een idylle, maar dat duurt niet lang. Hij wil niet dat ze in badkleding op het strand vertoeft. Hij wil niet dat ze zonder hem een vriendin bezoekt, laat staan een vriend. Ze wordt zijn bezit. Als ze hem ten slotte verlaat en met een andere man trouwt, begint hij haar en haar kinderen naar het leven te staan.


= Petra Hammesfahr: De Zondares (Thriller)
Cora Bender maakt met haar man en zoontje een uitstapje naar een meer in de buurt, vast van plan te gaan zwemmen en 'per ongeluk' te verdrinken. Cora Bender heeft namelijk besloten dat deze dag haar laatste zal zijn. Maar het loopt anders. Aan het eind van de dag zit Cora Bender op het politiebureau en wordt ze verhoord voor de moord op ene Frankie, die zij in een opwelling met een schilmesje heeft doodgestoken. Wat is haar motief?

= Petra Hammesfahr: Het Laatste Offer (Thriller)
Karen Stichler heeft tien jaar geleden, op 14 september 1990, met de auto een fietser aangereden. Met dodelijke afloop. Karin heeft het ongeluk als in een roes beleefd. Ze weet alleen dat ze de macht over het stuur verloor. Sindsdien schrikt ze regelmatig ’s nachts badend in het zweet wakker. Diezelfde 14e september 1990 staat in de aandacht van rechercheur Thomas Scheib. Hij onderzoekt een reeks moorden en verdwijningen die elke twee jaar op 14 september hebben plaatsgevonden. Drie vrouwen zijn dood gevonden, vijf andere worden vermist. Scheib gelooft dat een seriemoordenaar met de regelmaat van een klok aan het moorden slaat. Alleen 14 september 1990 ontbreekt in Scheibs rijtje.

= Petra Hammesfahr: Vader en Dochter (Thriller)
Wanneer Merkel eindelijk in staat is om op de toenadering van zijn dochter Irene in te gaan, slaat het noodlot toe. Hij treft zijn dochter vermoord in haar eigen huis aan. Aanvankelijk sluit hij zich voor dit drama af. Totdat hij begint te vermoeden wie Irene vermoord kan hebben. Bij zijn naspeuringen ontdekt hij hoezeer Irene op hem leek. Een late ontdekking, die bij Merkel sterke wraakgevoelens oproept.
Thrillers, Fantasy, Literatuur én de kans op gratis leesexmplaren: http://www.ezzulia.nl/

Dettie
Site Admin
Berichten: 34038
Lid geworden op: 01 Jan 1970, 02:00
Contact:

Berichtdoor Dettie » 18 Jun 2005, 10:26

Nou dan zal ik mijn nieuwe aankopen ook vermelden, leuk idee Eric!


J-K Huysmans: Tegen de keer


Huysmans (1848-1907) was een Franse schrijver van Nederlandse afkomst. Dit is zijn bekendste roman, die geldt als de beginselverklaring van de Franse laat 19e-eeuwse 'decadentie'. Hij beschrijft een episode uit het leven van de laatste telg van een rijk, adellijk geslacht. Deze keert zich van de maatschappij af uit onvrede met de vervlakking die hij waarneemt en die hij wijt aan het winstbejag, het materialisme en de democratisering in de burgerlijke samenleving. Zijn afgelegen huis richt hij in naar zijn verfijnde smaak, die het kunstmatige en ziekelijke verkiest boven het natuurlijke en degelijke. Zijn gesteldheid dwingt hem er echter toe zich weer onder de mensen te begeven, waardoor zijn verlangen om zich tot de kerk te bekeren groeit

J.K. Huysmans - Voorkeuren
In deze bundel essays, geschreven tussen 1884 en 1889, zoals de Utrechtse hoogleraar Van Buuren terloops aangeeft in zijn nawoord, ventileert de Franse romancier Huysmans (1848-1907) pertinente opinies over schilderkunst, grafiek en architectuur. De entree, een tirade tegen de kunstzinnige allesvreters, zet meteen de toon. Neersabelend en ophemelend speelt hij vervolgens de ene kunstenaar tegen de andere uit.

Simon Vestdijk - De kellner en de levenden
Twaalf bewoners van een flatgebouw, onder wie een tandarts, een dominee, en een toneelspeler worden op een avond door de politie uit hun woning gehaald en naar een bus gebracht. Ze maken een wilde rit door de stad, tot ze bij een vreemde bioscoop en een station met veel perrons komen. In de wachtkamer schenkt de kellner hun ene glas rode wijn in. Is dit een reclamestunt, een droom, of is misschien het laatste oordeel aangebroken?

Hella S Haasse - Wegen der verbeelding
Een tijdschriftredacteur reist met zijn gezin naar Zuid-Frankrijk, om daar een thriller te gaan schrijven. Onderweg krijgt hij autopech. Voor hij het weet zijn ze zelf in een thriller beland, ja, in een paar thrillers tegelijk. Wat is er met de eigenaresse van de villa gebeurd? Wie is de mysterieuze auteur van de dichtbundels die hij vindt? En wat klopt er van de verhalen van de vrachtwagenchauffeur die aan zijn vrouw en kinderen een lift heeft gegeven?

Michael Palin - De stoel van Hemingway
Martin Sproale leidt een onopvallend leventje. Hij is al zestien jaar lang een trouwe werknemer op het postkantoor in een ingeslapen kustplaatsje. Bijzonder is alleen zijn obsessieve belangstelling voor de schrijver Ernest Hemingway. De rust in het dorp wordt wreed verstoord door de komst van Nick Marshall, een ambitieuze buitenstaander, die het postkantoor ingrijpend wil reorganiseren. Ook Martins leven staat hierdoor ineens volledig op zijn kop. Maar als Martin achter de ware bedoelingen van Marshall komt ziet hij zich genoodzaakt op een Hemingway-achtige manier wraak te nemen...

Harry G.M. Prick Een andere Boudewijn Buch
Dertig jaar geleden maakte Boudewijn Büch (1948-2003) kennis met de in 1925 geboren Harry G.M.Prick, destijds conservator van het letterkundig museum in den Haag. Binnen de kortste keren ontwikkelde zich een curieuze vriendschap, door Büch weldra bestempeld als een 'Wahlverwandtschaft'. In de goethiaanse zin. Hoe hij daar na 1981 op terugkeek is niet bekend. Door zijn toedoen was er een abrupt einde gekomen aan een stimulerende en vruchtbare verbondenheid waarin Büch bij uitstek de begunstigde was.
Voor diens poëzie zette Prick zich ten volle in, onder meer door de dichter te introduceren bij Martin Ros van de Arbeiderspers, die weldra evenveel brieven van Büch ontving als Prick zelf. In snel tempo verschenen er bundels als Nogal droeve liedjes voor de kleine Gijs (1976), De taal als blauw (1977), De sonnetten (1978) in 1981 gevolgd door de debuutroman De blauwe salon.

Hiermee was Prick feitelijke lanceren van de 'Leidse hypochonder' zoals Büch zichzelf graag omschreef, niet uitgeput. Zo stak hij zijn nek voor Büch uit tegenover kunstzinnig en intellectueel Nederland op de 50ste verjaardag van Johan Polak. De toen uitgesproken tekst, 'dichter door het lied omringd' handelde over Büch, introduceerde hem in steeds bredere kring en zal in dit boek worden opgenomen. Pricks boek is stellig een van de intrigerendste getuigenissen over Büch, waarbij hij ook stil staat bij de mystificerende trekken van de auteur.

Wie volgt?

Bernadet
Laatst gewijzigd door Dettie op 22 Jan 2006, 09:51, 1 keer totaal gewijzigd.

Hendrik
Berichten: 111
Lid geworden op: 19 Apr 2005, 16:16
Locatie: Friesland
Contact:

Berichtdoor Hendrik » 18 Jun 2005, 12:19

Heerlijk, al die aanbiedingen voor de Zomer. Ik heb deze boeken ook allemaal in de hand gehad en overwogen ze te kopen.
Helaas, eerst maar eens een baantje vinden.

Marjo
Berichten: 19673
Lid geworden op: 16 Mei 2004, 21:01

Berichtdoor Marjo » 18 Jun 2005, 14:27

Ik volg niet..er ligt veel te veel om zomaar boeken te kopen. Bovendien heb ik geen vakantiegeld..

WilV
Berichten: 3306
Lid geworden op: 18 Jan 2005, 21:28

Berichtdoor WilV » 18 Jun 2005, 15:30

Wat een mooie aankopen allebei,

ik was al nieuwsgierig Bernadet.
Alles ligt vast op een mooie stapel om naar te kijken, of niet.

Hier nog even geen zomer aankopen,
in augustus als ik op vakantie ben heb ik mezelf een boekenwinkel met aankopen belooft.

groetjes,
Wil

Dettie
Site Admin
Berichten: 34038
Lid geworden op: 01 Jan 1970, 02:00
Contact:

Berichtdoor Dettie » 18 Jun 2005, 15:37

Nee deze keer niet op een stapel-om-naar-te-kijken-en-genieten maar in mijn boekenkast. Naast de andere mooie boeken en ik kan af en toe met intens genoegen naar al die boeken kijken en bedenken welke ik zal gaan lezen.

Ik ben benieuwd wat jij in je vakantie aanschaft Wil!

Bernadet

Eric
Berichten: 53
Lid geworden op: 03 Jan 2005, 00:19
Locatie: Almere
Contact:

Berichtdoor Eric » 21 Jun 2005, 21:29

Weer een paar nieuwe boeken mogen toevoegen aan mijn verzameling:


= Björn Hellberg: Eremoord (Thriller)
De vakantie die commissaris Sten Wall traditiegetrouw doorbrengt op het Deense eiland Bornholm verloopt dit jaar minder rustig dan hij zich had voorgesteld. Al op de eerste dag wordt Walls plaatsvervanger Jan Carlsson geconfronteerd met de moord op officier van justitie Bill Elfvregen. Carlsson verdenkt ene Daniel Kärr. Tien jaar geleden is deze drugskoerier door toedoen van Elfvregen achter de tralies beland. Als Carlssons theorie opgaat, loopt ook Wall gevaar. Want ook die was destijds betrokken bij de veroordeling van Kärr. Carlsson maakt zich des te meer zorgen om zijn chef, omdat een ‘familielid’ van Wall geïnformeerd heeft naar Walls vakantieadres. Terwijl Wall, voorzover bekend, helemaal geen familie heeft.

= David Hewson: De Vaticaanse Moorden (Thriller)
Professor Sara Farnese zit in de bibliotheek van het Vaticaan, wanneer een vroegere vriend binnenstormt met in de ene hand een pistool en in de andere een vuilniszak. Hij roept: ‘Het bloed van de martelaren is het zaad van de kerk’ en stort de bloederige inhoud van de zak op tafel. Kort daarna worden er in een nabije kerk twee lijken gevonden. De jonge rechercheur Nic Costa wordt op de zaak gezet,maar hij wordt door de Vaticaanse politie meer tegengewerkt dan geholpen.

In de weken daarop worden er meer moorden gepleegd, die alle een gelijkenis vertonen met het Martelaar-schap van de Heiligen, een serie schilderijen van de zestiende-eeuwse kunstenaar Caravaggio. Een andere overeenkomst tussen de slachtoffers is hun relatie met Sara Farnese. Costa voelt zich ondanks alles tot haar aangetrokken, al weet hij dat Farnese hem niet alles vertelt.

Zijn zoektocht om het patroon van leugens, bedrog en verraad te doorgronden, voert hem naar het binnenste van het Vaticaan,waar een bankschandaal een strijd heeft ontketend onder de kardinalen. Zowel het Vaticaan als de maffia én de Italiaanse justitie zoeken een zondebok. En deze zondebok weet, dat buiten de veilige muren van het Vaticaan een moordenaar op hem wacht…

= Ian McEwan: Zaterdag (Roman)
Zaterdag 15 februari 2003: neurochirurg Henry Perowne wordt vroeg wakker en ziet een vreemd schouwspel door het raam. Zoals gewoonlijk gaat Perowne die dag naar de squashbaan en doet hij boodschappen. Het voorspelbare en gemoedelijke leven van de chirurg wordt echter ruw verstoord door een schijnbaar klein ongeluk dat hem in aanraking brengt met de crimineel Baxter.
Diezelfde avond verstoort Baxter de familiereünie in het huis van Perowne, met verstrekkende gevolgen.

= Olaf Olafsson: De Nacht In (Roman)
Christian Benediktsson, al twintig jaar butler bij de beroemde Amerikaanse krantenmagnaat William Randolph Hearst, leidt ogenschijnlijk een rustig bestaan. Zijn dagen zijn afgestemd op de vaste patronen van Hearsts leven en op de eisen die het bestieren van een luxueus huishouden aan hem stellen. Maar wanneer hij alleen is, dringen de herinneringen aan een ander leven en andere momenten zich op: zijn heimelijk vertrek uit IJsland, zijn vaderland; de nacht waarop hij zijn vrouw en kinderen verliet voor een revuedanseres in New York; zijn roekeloze affaire met een tragische afloop; zijn financiele teloorgang en radicale breuk met zijn oude leven.

Niemand kent het geheim van de man die hij voorheen was - echtgenoot, vader, zakenman, minnaar - en op den duur verkiest zelfs Christian te vergeten dat die man eens bestond.

De nacht in is het verbijsterende portret van een man die een verbeten strijd voert met schuldgevoelens en heimelijke hartstochten.

= Chris Rippen: Misdaad in Triplo (Omnibus) (Thriller)
Sporen - Een aangrijpende roman over verzet, verraad en loyaliteit. Actuele geschiedenis in een tijdloos Hollands landschap.

Playback - Een meeslepende thriller over de dood van een televisietycoon. Navrant verhaal over vriendschap, fatale liefde en gefnuikte ambities, onderkoeld verteld en daardoor des te indrukwekkender.

Baltische connecties - Gedreven zoektocht langs havens en pleisterplaatsen van Noordwest-Europa naar de waarheid over leven en dood van een ontspoorde offshoredirecteur.

= Fred Vargas: Beetje Meer Naar Rechts (Thriller)
Louis Kehlweiler is kortgeleden ontslagen als ambtenaar op het ministerie van Binnenlandse Zaken. Daar hield hij zich bezig met ‘mijnen vegen’, het ophelderen van moeilijke misdaden.
Op een dag vindt hij een verdacht botje onder een boom waar hij de vorige avond nog een hondendrol had zien liggen. Hebben botje en drol iets met elkaar te maken?
Zijn ‘assistent’ Marc Vandoosler, een werkloze mediëvist, ontdekt een aanknopingspunt als hij leest dat aan de kust van Bretagne het lijk van een vrouw is aangespoeld…

= Fred Vargas: Uit de Dood Herrezen (Thriller)
Sophia Siméonidis, een voormalige operazangeres, woont in een rustige Parijse straat. Op een ochtend ziet ze dat er achter in haar tuin een jonge beuk staat. Wie heeft die boom daar geplant?
Haar vier werkloze buurmannen – bezeten historici met de bijbelse namen Marc, Lucien en Mathias, en ex-rechercheur Vandoosler – graven de boom voor haar uit. Maar er ligt niets onder verborgen.
Als Sophia niet lang daarna spoorloos verdwijnt, stort rechercheur Leguennec zich op de zaak. Met de hulp van de vier buurmannen spit hij in het archief van ‘la Sophia’. De puzzelstukjes vallen een voor een op hun plaats, en Sophia wordt teruggevonden…

Helena von Zweigbergk: In Het Verborgene (Thriller)
Gun Johansson, midden dertig, roept sterke haatgevoelens op bij haar medegevangenen. Ze is veroordeeld voor een afschuwelijke misdaad, maar zelf houdt ze nog steeds vol onschuldig te zijn. Guns leven is verwoest door haar directe familie die haar volkomen negeerde - alsof ze een ongewenst kind was. Er is maar één persoon die tot Gun weet door te dringen:
gevangenisdominee Ingrid Carlberg. Onontkoombaar wordt Ingrid meegezogen in een angstaanjagende werkelijkheid waarin haar eigen leven gevaar loopt.
Thrillers, Fantasy, Literatuur én de kans op gratis leesexmplaren: http://www.ezzulia.nl/

Dettie
Site Admin
Berichten: 34038
Lid geworden op: 01 Jan 1970, 02:00
Contact:

Berichtdoor Dettie » 21 Jun 2005, 22:45

Ja Eric daar kan ik niet tegenop hoor! Maar als ik weer wat nieuws heb dan meld ik het hier.

Olaf Olafsson: De Nacht In (Roman) lijkt me wel een mooi boek.

Bernadet

Eric
Berichten: 53
Lid geworden op: 03 Jan 2005, 00:19
Locatie: Almere
Contact:

Berichtdoor Eric » 21 Jun 2005, 23:49

Ja, heeft enorm veel lovende kritieken gekregen. Ben ik ook heel nieuwsgierig naar..... ;)
Thrillers, Fantasy, Literatuur én de kans op gratis leesexmplaren: http://www.ezzulia.nl/

Dettie
Site Admin
Berichten: 34038
Lid geworden op: 01 Jan 1970, 02:00
Contact:

Berichtdoor Dettie » 23 Jun 2005, 06:56

Ik wacht in spanning af Eric!

bernadet

Dettie
Site Admin
Berichten: 34038
Lid geworden op: 01 Jan 1970, 02:00
Contact:

Berichtdoor Dettie » 23 Jun 2005, 06:59

Bart Moeyaert - Dani Bennoni
Vlaanderen, zomer 1939. De oorlogsdreiging neemt tastbare vormen aan, de mobilisatieoproepen regenen over dit land, waar al een generatie eerder nagenoeg alle jonge mannen door het oorlogsgeweld zijn weggevaagd.

De wat kleine, tengere Bing weet daarvan niets. Hij weet wel dat zijn grote broer Moon als soldaat vertrokken is , en dat zijn moeder sindsdien niet meer uit haar slaapkamer komt. Zijn zus twijfelt eraan of ze Moon ooit nog zullen terugzien. Bing wil niet twijfelen. Moon komt terug en dan zal Bing zelf een grote broer zijn, een voetballer als Moon.

Dani Bennoni is Moons grote voetbalheld. Dani Bennoni zal Bing moeten leren voetballen, ook al lijkt dat een onbegonnen zaak. Maar dan ligt er ook voor Dani de gevreesde oproep.

Bing wil het lot bezweren, en hij doet dat met al zijn vermogens. Hij intrigeert, hij konkelt, hij perst af, bijgestaan door zijn boezemvriend Lenny, die weliswaar een te kort been heeft, maar niet op zijn achterhoofd is gevallen. De twee vechten tot het bittere eind

Edgardo Vega Yunque - Vidamía
Vidamía Farrell, half Puerto Ricaans, half Iers, gaat op zoek naar haar biologische vader, die ze nooit heeft gekend. Ooit was Bill Farrell een talentvolle jazzpianist, tot hij als marinier in Vietnam zijn beste vriend en twee vingers verloor. Bij het tweede gezin van haar vader vindt Vidamía alle warmte en liefde die haar eigen moeder haar niet kan geven. Hun verwijdering verdiept zich wanneer Vidamía verliefd wordt op een jonge Afro-Amerikaanse muzikant. Plotseling worden Vidamía en al haar geliefden meegesleurd in een gruwelijke maalstroom van geweld.

Beide boeken gekregen!

Bernadet
Laatst gewijzigd door Dettie op 22 Jan 2006, 09:53, 1 keer totaal gewijzigd.

Marjo
Berichten: 19673
Lid geworden op: 16 Mei 2004, 21:01

Berichtdoor Marjo » 23 Jun 2005, 20:12

Ik heb wel zo'n vijftien boeken uit onze (saaie! volgens de Vrij Nederland) bieb meegenomen, maar die komen vanzelf wel aan bod onder de gelezen boeken...

Dettie
Site Admin
Berichten: 34038
Lid geworden op: 01 Jan 1970, 02:00
Contact:

Berichtdoor Dettie » 24 Jun 2005, 06:55

Wat heerlijk toch dat je zovéél boeken mee mag nemen!

Bernadet

Marjo
Berichten: 19673
Lid geworden op: 16 Mei 2004, 21:01

Berichtdoor Marjo » 24 Jun 2005, 14:13

En er staan er nog van de mediatheek van de middelbare school..
maar die kan ik tot september houden. Het is erg moeilijk..welke zal ik nu eens lezen..

Eric
Berichten: 53
Lid geworden op: 03 Jan 2005, 00:19
Locatie: Almere
Contact:

Berichtdoor Eric » 27 Jun 2005, 14:25

Zojuist gekocht:

= Michael Connelly: Slotakkoord (Thriller)
Harry Bosch wordt gevraagd terug te keren naar de LAPD, de Los Angeles Police Department. Samen met zijn voormalige partner Kizmin Rider wordt Bosch op Onopgeloste Zaken gezet.

De eerste zaak die Bosch en Rider aanpakken, blijkt politiek heel gevoelig te liggen. DNA-onderzoek toont een verband aan tussen een blanke racist en de moord in 1988 op de zestienjarige Rebecca Verloren. Waarom was het politieonderzoek destijds zo slorig? Was dat opzet of het resultaat van diensten die elkaar tegenwerkten?

Bosch en Rider komen erachter dat corruptie binnen de politie er toen de oorzaak van was dat de zaak onopgelost bleef- en dat diegenen die toen de touwtjes in handen hadden Bosch en Rider nu bedreigen...

Harry Bosch stort zich met hart en ziel op het onderzoek en Kiz kan hem daarbij nauwelijks afremmen.

= Chris Wooding: De Heksenmeesters van Saramyr (Eerste Boek van De Wevers van Saramyr) (Fantasy)
Vreemde wezens en shin-shins dwalen over de vlakten en door de wouden van het oeroude, uitgestrekte land. Veel goeds hebben ze niet in de zin. Dat ondervinden twee jonge vrouwen, Asara en Kaiku, als ze ternauwernood ontsnappen aan een groep jagende wevers, de afschuwelijk-meedogenloze shin-shins.

Elders maakt de zittende erfgenaam van de keizerlijke bloedlijn van Saramyr, Anais, zich grote zorgen. Door de eeuwen heen hebben de keizerlijke afstammelingen advies en bijstand genoten van hun adviseurs, de geheimzinnige en altijd gemaskerde wevers van Saramyr. Over hun herkomst, identiteit en ware aard verschillen de meningen. Zeker is dat de wevers een belangrijke bijdrage hebben geleverd aan de harmonie in Saramyr. Zo zien de wevers er scherp op toe dat geen jonggeborene, ongeacht of het nu mens of anderszins betreft, die afwijkt van de door de wevers gestelde norm, het machtsevenwicht verstoort. En volgens die norm is het dochtertje van Anais, Lucia tu Erinima, gedoemd te sterven.

Hoewel de keizerlijke macht groot genoeg is om Anais en Lucia - voorlopig - met rust te laten, gonst en broeit het op het magische web dat alle wevers met elkaar verbindt van de snode plannen en aanzetten tot verregaande samenzweringen. Hoe lang nog zal Anais vanuit haar residentie de gestaag uitdijende macht van de wevers kunnen weerstaan? De krachtmeting tussen de twee grootheden, keizerlijke macht en weversmacht, die de oude verhoudingen voorgoed zal verstoren, laat niet lang op zich wachten.
Thrillers, Fantasy, Literatuur én de kans op gratis leesexmplaren: http://www.ezzulia.nl/

WilV
Berichten: 3306
Lid geworden op: 18 Jan 2005, 21:28

Berichtdoor WilV » 28 Jun 2005, 11:15

Riante verjaardagsoogst...

Anna Enquist- De thuiskomst
Willem Jan Otten-Specht en zoon
Arnold Lobel..alle verhalen van kikker en pad

en Tjitske Jansen,..het moest maar eens gaan sneeuwen,
maar die laatste had ik helaas al.

ook nog een stapeltje boekenbonnen, dus die ga ik in augustus lekker verbrassen :)

Wil

Dettie
Site Admin
Berichten: 34038
Lid geworden op: 01 Jan 1970, 02:00
Contact:

Berichtdoor Dettie » 28 Jun 2005, 12:07

Is ze stiekem tussendoor jarig! Gefeliciteerd!!

Wat een heerlijke kado's Wil!

Thuiskomst wordt denkelijk hier binnenkort ook aangeschaft.

Groetjes
Bernadet

WilV
Berichten: 3306
Lid geworden op: 18 Jan 2005, 21:28

Berichtdoor WilV » 28 Jun 2005, 15:55

dank!!!

is ook grotendeels in stilte voorbijgegaan hoor,
maar dat betekend blijkbaar niet dat je geen cadeau s krijgt :)

Leuk als je ook de thuiskomst aan gaat schaffen,
ik ben heel benieuwd.

Ben nu in "knielen in een bed violen" bezig trouwens, (ECI aankoop, dus ook laatste aanschaf)
zal me binnekort in jullie (bijna afgesloten) discussie mengen.

Wil

Dettie
Site Admin
Berichten: 34038
Lid geworden op: 01 Jan 1970, 02:00
Contact:

Berichtdoor Dettie » 28 Jun 2005, 17:03

Kijk dat zijn DE verjaardagen, in stilte vieren en toch kado's. Perfect toch?

bernadet
die benieuwd is hoe jij Siebelink vindt

Dettie
Site Admin
Berichten: 34038
Lid geworden op: 01 Jan 1970, 02:00
Contact:

Berichtdoor Dettie » 28 Jun 2005, 21:30

Naar aanleiding van het Shakespeare-thema

Al sinds 1946 vindt elke zomer in het Openluchttheater in Diever een opvoering van een toneelstuk van Shakespeare plaats. De laatste jaren worden deze stukken vertaald door en in de regie van Jack Nieborg op de planken gezet. Deze nieuwe vertalingen krijgen veel bijval in de pers. Reden voor Uitgeverij Passage om deze tekstedities uit te gaan brengen, te beginnen met de aflevering van 2004. Het boek krijgt een uitvoering met een omslag met flappen, waarop de rolverdeling wordt vermeld.

Timon is rijk, vrijgevig en heeft dus veel vrienden. Tot op een kwade dag hij meer schulden dan bezittingen blijkt te hebben. Ineens blijken die vrienden hem niet te kunnen en willen ondersteunen. Verbitterd verlaat Timon Athene.
Première: 13 augustus 2004, Openluchttheater Diever.

ISBN 90 5452 120 1 / 96 pagina's / € 14,90
omslag: Myrthe Heuzinkveld en..

William Shakespeare: Driekoningenavond (vertaling Jack Nieborg)


Iedereen in Driekoningenavond is verliefd. Op zichzelf, op de drank, op een hersenschim, op een overleden broer, op een onbereikbaar iemand, op een verklede seksegenote, soms lijkt het op de liefde zelf, In ieder geval op de verkeerde en dus worden ze afgewezen, komen ze voor schut te staan, voelen ze zich dwaas en belachelijk.

Hertog Orsini is verliefd op gravin Olivia, maar zij moet hem niet en bovendien rouwt zij om de dood van haar broer. Hertog Orsini sturt zijn knecht Cesario om Olivia van zijn liefde te overtuigen. Cesario is echter het meisje Viola, dat tijden een schipbreuk gescheiden is van haar tweelingbroer Sebastian en op het strand aanspoelde.
Er wordt geduelleerd, er wodrt gehuwd, foute personen beschuldigen elkaar van ontrouw en ondankbaarheid, maar een komedie zou geen komedie zijn zonder goed einde.Bernadet
Laatst gewijzigd door Dettie op 22 Jan 2006, 09:54, 1 keer totaal gewijzigd.

Hendrik
Berichten: 111
Lid geworden op: 19 Apr 2005, 16:16
Locatie: Friesland
Contact:

Berichtdoor Hendrik » 02 Jul 2005, 12:17

Ik heb 3 boeken gekocht:

1. Boekje van een suspense schrijfster, met een intervieuw, drie korte verhalen en een 'voor-publicatie' (whatever that may be)
2. Boekje van een scandinavische misdaad schrijfster.
3. Boekje van Gerard Reve:

"De lezer zal misschien opwerpen, dat mijn betoog de grens van het geoudehoer nadert, of zelfs al overschreden heeft. Er is niets tegen geoudehoer, zolang er maar Gods zegen op rust [...]".
In zijn brievenboek Op weg naar het einde vond Gerard Reve de toon die hem tot de meest geciteerde schrijver van Nederland zou maken. In een beeldende stijl, die veel is geïmiteerd maar nooit is overtroffen, geeft hij zijn visie op godsdienst, marxisme en homoseksualiteit.

Deel 6 van De Leeslijst boekenserie van De Volkskrant


Vooral zijn visie op godsdienst vind ik goed. De meester van de bijtend venijnige spot en godslastering! Heerlijk.

3 boeken dus, voor maar 15€!

Dettie
Site Admin
Berichten: 34038
Lid geworden op: 01 Jan 1970, 02:00
Contact:

Berichtdoor Dettie » 02 Jul 2005, 13:00

Heb je ook titels Hendrik?

En Reve is mijn grote favoriet maar eh... godslastering, dat doet hij juist niet. Hij is oprecht gelovig maar wel op zijn manier. Daar heb ik al eindeloze discussies over gevoerd *zucht*. (Ik begin niet wéér over het ezelproces waar iedereen mee aan komt dragen) maar gelovig is hij zeer zeker en zal niet gauw tot godslastering over gaan.

De humor van Reve vind ik uniek en ja er zit veel sarcasme in en dat vind ik heerlijk om te lezen.

Bernadet

Hendrik
Berichten: 111
Lid geworden op: 19 Apr 2005, 16:16
Locatie: Friesland
Contact:

Berichtdoor Hendrik » 02 Jul 2005, 13:17

Bernadet schreef:Heb je ook titels Hendrik?

En Reve is mijn grote favoriet maar eh... godslastering, dat doet hij juist niet. Hij is oprecht gelovig maar wel op zijn manier. Daar heb ik al eindeloze discussies over gevoerd *zucht*. (Ik begin niet wéér over het ezelproces waar iedereen mee aan komt dragen) maar gelovig is hij zeer zeker en zal niet gauw tot godslastering over gaan.

De humor van Reve vind ik uniek en ja er zit veel sarcasme in en dat vind ik heerlijk om te lezen.

Bernadet


Hij werd Rooms Katholiek, maar daarvoor was hij toch fel en overtuigd een atheist?

Hoe dan ook, zolang hij maar spot met de dogma's van de kerk. Overigens hoef ik het niet eens te zijn met ironische spot om ervan te kunnen genieten.

Titels, ja, ik zal ze even opzoeken ....
*Maak kennis met de koningin van de suspense: Karin Slaughter'
*Voortvluchtig Karin Alvtegen
*'Op Weg Naar Het Einde', Gerard Reve

Wouter
Berichten: 21
Lid geworden op: 15 Jul 2004, 20:30
Locatie: Groningen
Contact:

Berichtdoor Wouter » 02 Jul 2005, 23:58

Eigenlijk doe ik het nooit, vertellen wat ik koop, omdat ik daar geen zin in heb. Maar vandaag maak ik een uitzondering vanwege de goede zaken. Vijf schitterende teksten voor vijf Euro, zoals daar zijn:

Albert Camus - De vreemdeling, Paul Rodenko - Gedoemde dichters, Dylen Thomas - Onder het melkwoud, Louis Paul Boon - Mijn kleine oorlog en tenslotte C. Giedion-Welcker - Paul Klee (Een inleiding tot zijn kunst).

Groet,

Wouter

Dettie
Site Admin
Berichten: 34038
Lid geworden op: 01 Jan 1970, 02:00
Contact:

Berichtdoor Dettie » 03 Jul 2005, 09:14

Inderdaad Wouter, ben een klein beetje jaloers, prachtige boeken!

Bernadet


Terug naar “Diversen - proza”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 5 gasten