Boekenparade 2 t/m 25 september 2016

Van alles en nog wat over boeken, literatuur enz.
(o.a. leesuitdaging 2018)
Dettie
Site Admin
Berichten: 34617
Lid geworden op: 01 Jan 1970, 02:00
Contact:

Boekenparade 2 t/m 25 september 2016

Berichtdoor Dettie » 12 Aug 2016, 12:32

De Boekenparade is hét grootste boekenevenement van 2016 Jaar van het Boek: van 2 t/m 25 september 2016 staan boeken en verhalen centraal. De focus van het festival ligt op beleving en ontmoeting. De Boekenparade belicht op prikkelende wijze het fenomeen boek in al zijn verrassende vormen en biedt een uitgebreid cross-over programma van evenementen, performances, podiumkunsten, muziek, workshops en een expositie.

Ook Manuscripta, traditioneel de opening van het boekenseizoen, is dit jaar onderdeel van de Boekenparade en vindt plaats op zaterdag 3 september in de Tolhuistuin.

Pepijn Lanen, Herman Koch en Herman Brusselmans verzorgen de openingsact van de Boekenparade. Verder geven onder meer acte de présence: Griet Op de Beeck, Abdelkader Benali, Michael Berg, Marion Bloem, Joris van Casteren, Renate Dorrestein, Michel van Egmond, Sophie Hannah, Astrid Harrewijn, Patrick van Hees, Arno Kantelberg, Geert Mak, Isa Maron, Tosca Menten, Nelleke Noordervliet, Christine Otten, Hagar Peeters, Dokter Pol, Ntjam Rosie, Mirjam Rotenstreich, Geronimo Stilton en Harmen van Straaten.

In de weekenden vinden aan de IJpromenade tegenover Amsterdam CS grote evenementen plaats en ook doordeweeks zijn er programma’s. De eerste programma’s (het concert met Pepijn Lanen en High Tea & Books) zijn bekend. Op 9 augustus volgt de precieze line-up van de overige events. In de kalender hieronder wordt een tipje van de sluier opgelicht.

Het hart van de Boekenparade is de – culturele en kunstzinnige broed- en ontmoetingsplaats – Tolhuistuin. Daarnaast is er ook programmering in filmmuseum EYE.

lees verder http://www.2016jaarvanhetboek.nl/boekenparade/

Terug naar “Diversen - proza”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 3 gasten