# Danny de Vos - Toegang geweigerd (10+)

Reacties op recensies van, door Leestafelleden gelezen, kinder- en jeugdboeken
Marjo
Berichten: 20122
Lid geworden op: 16 Mei 2004, 21:01

# Danny de Vos - Toegang geweigerd (10+)

Berichtdoor Marjo » 21 Aug 2018, 21:13

Mooi verhaal, dat ook nog spannend is. Maar natuurlijk gaat het er vooral om dat kinderen lezen hoe het werkelijk zit als je vluchteling bent.

Lees meer: http://www.leestafel.info/danny-de-vos

In oktober verschijnt een speciale (voor)leesbundel voor het vmbo: Nog een STUK!

In 2016 maakte de Leescoalitie voor vmbo-docenten Nederlands de bundel STUK! Twintig fragmenten om (voor) te lezen. Dit jaar brengen we in het kader van de campagne Lees met andermans ogen een vervolgbundel uit: Nog een STUK!

De bundel verschijnt in oktober en wordt gratis verspreid onder vmbo-docenten Nederlands, leraren in opleiding en educatief medewerkers van de bibliotheken. De fragmenten in deze bundel sluiten aan bij Lees met andermans ogen en laten leerlingen kijken door de ogen van leeftijdsgenoten die ziek zijn, een andere woonomgeving of herkomst hebben, illegaal zijn of in het verkeerde lichaam geboren zijn. In de bundel staan ook lestips opgenomen, waarmee dieper kan worden ingegaan op de verschillende perspectieven in de fragmenten.

Dettie
Site Admin
Berichten: 34789
Lid geworden op: 01 Jan 1970, 02:00
Contact:

Re: # Danny de Vos - Toegang geweigerd (10+)

Berichtdoor Dettie » 22 Aug 2018, 09:57

Dat is een mooi initiatief! En het boek lijkt me ook erg mooi om te lezen. Ook goed dat de vaak grove opmerkingen over vluchtelingen uitgesproken worden, zoals de vader van Nick doet. Wat dat gebeurt ook écht. Dat maakt het verhaal denk ik nòg indringender.

Je schreef over het boek over Napoleon van deze schrijver " maar een beetje onevenwichtig is het wel". Dat is in dit boek niet het geval?

Dettie

Marjo
Berichten: 20122
Lid geworden op: 16 Mei 2004, 21:01

Re: # Danny de Vos - Toegang geweigerd (10+)

Berichtdoor Marjo » 22 Aug 2018, 18:36

In zoverre dat de inleiding nogal lang is. Er wordt beschreven hoe Nick beoogde vriendinnetje wil dat hij kiest: voor haar of voor de vakantie (hetgeen je niet kunt verlangen van iemand) en hoezeer zijn vader een stresskip is. Die twee dingen komen verderop in het boek niet meer terug.


Terug naar “Kinder- en jongerenboeken”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 4 gasten