Shortlist Jan Wolkers Prijs 2018

nieuws over literatuur, taal, schrijvers enz.
(geen reclame voor nieuwe boeken plaatsen)
Marjo
Berichten: 20026
Lid geworden op: 16 Mei 2004, 21:01

Shortlist Jan Wolkers Prijs 2018

Berichtdoor Marjo » 16 Sep 2018, 09:47

Binnenstebinnen - Jan Paul Schutten en Arie van ’t Riet - Uitgeverij Gottmer.
Darwin in de stad - Menno Schilthuizen - Uitgeverij Atlas Contact.
De Meerkoet - Remco Daalder - Uitgeverij Atlas Contact.
Rotgrond bestaat niet - Gerbrand Bakker - Uitgeverij Cossee.
Wieren - Miek Zwamborn - Uitgeverij van Oorschot.

De jury spreekt van een uitzonderlijk goed jaar voor de natuurboeken, mede te danken aan het thema van de Boekenweek 2018. Daardoor werden naast non-fictie ook romans en poëzie ingezonden voor de prijs. ‘Het voordeel was een zeer rijke oogst, het nadeel voor de jury is dat er veel moois buiten de boot moest vallen. We hadden met gemak een shortlist van wel tien boeken kunnen maken. Maar dat is luxeleed. Met deze shortlist hebben we het neusje van de zalm te pakken in de Nederlandse natuurschrijverij’, aldus de jury.

Jan Wolkers Prijs
De Jan Wolkers Prijs is een initiatief van Vroege Vogels, het Wereld Natuur Fonds en de Volkskrant. De prijs wordt dit jaar voor de zesde keer uitgereikt, bestaat uit een geldbedrag van 5.000 euro en een originele tekening van de winnaar, gemaakt door Siegfried Woldhek. De jury bestaat uit Karina Wolkers, Allard Stapel (Wereld Natuur Fonds), Jean-Pierre Geelen (de Volkskrant) en Daniel Gulpers (Vroege Vogels).

Eerdere winnaars van de prijs zijn: Dik van der Meulen - De kinderen van de nacht (2017), Albert Beintema - De grutto (2016), Louis Schoonhoven e.a. - Niet zonder elkaar (2015), Remco Daalder - De gierzwaluw (2014) en Simon van der Geest – Spinder (2013).

Terug naar “Prozanieuws”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 0 gasten