Ayu Utami: Samans Missie

Reacties op recensies van, door leden gelezen, boeken en discussie samenleesboeken
Eric
Berichten: 53
Lid geworden op: 03 Jan 2005, 00:19
Locatie: Almere
Contact:

Ayu Utami: Samans Missie

Berichtdoor Eric » 10 Feb 2005, 01:09

Ayu Utami: Samans Missie
"De strijd van een voormalige priester"

Om verschillende redenen is Indonesië een land waar de voedingsbodem voor literatuur vrijwel lijkt te ontbreken. Eén van de verklaringen hiervoor is zeer waarschijnlijk dat grote auteurs als Pramoedya Ananta Toer juist vanwege de macht van het geschreven woord door de bestuurders van het land jarenlang werden gezien als paria’s vanwege hun strijd tegen de onderdrukking van minderheden. Toer bracht daardoor noodgedwongen veel jaren door in de gevangenis en meerdere manuscripten van zijn romans werden vernietigd. Maar de laatste jaren is er wel degelijk een kentering merkbaar binnen de intellectuele wereld van Indonesië en verschijnen er in dit prachtige land steeds meer boeken van eigen bodem. Ondanks dat is Jakarta echter nog altijd een wereldstad zonder veel boekhandels. Het accent ligt er voornamelijk op school- en studieboeken en de oplagen van romans zijn meestal niet hoger dan een kleine tweeduizend exemplaren.

Lees verder, klik hier http://www.leestafel.info/ayu-utami

Afbeelding

Eric
Thrillers, Fantasy, Literatuur én de kans op gratis leesexmplaren: http://www.ezzulia.nl/

Dettie
Site Admin
Berichten: 34411
Lid geworden op: 01 Jan 1970, 02:00
Contact:

Berichtdoor Dettie » 10 Feb 2005, 13:09

Hoi Eric,

Je schrijft

Om verschillende redenen is Indonesië een land waar de voedingsbodem voor literatuur vrijwel lijkt te ontbreken

Ik ken een site waar wel aandacht besteed wordt aan Nederlands Indié. Het is niet precies wat jij bedoelt met het bovenstaande maar toch....

Wat Indische, Indonesische en Nederlandse schrijfsters over Nederlands-Indië hebben geschreven, kan vele goederentreinen vullen. Romans, handboeken, gedichten, brochures, essays, feuilletons en toneelstukken vormen de oogst van honderden jaren schrijven in en over den Oost. Het Damescompartiment Online vestigt vol genoegen de aandacht op deze werken en de schrijfsters ervan. U vindt op deze site dan ook een mooie portrettengalerij. Iedere eerste van de tweede maand wordt de galerij uitgebreid.
http://www.damescompartiment.nl/

Bernadet

Dettie
Site Admin
Berichten: 34411
Lid geworden op: 01 Jan 1970, 02:00
Contact:

Berichtdoor Dettie » 12 Feb 2005, 23:25

Ik vond toevallig een artikel over boekwinkels in Indonesië

Sinds ruim twee jaar kent Jakarta een nieuwe boekenketen. Het concept van QB World Books – in een lichte, hoge zaak met muziek en koffie onder handbereik boeken uitzoeken – is in Europa en de VS al ingeburgerd. Het is echter een unicum in een land waar men lezen voor plezier of uit nieuwsgierigheid als een vorm van afwijkend gedrag beschouwt.

Een wereldstad zonder goede boekhandels. Ondanks de meer dan twaalf miljoen inwoners is een overzicht van het boekhandelscircuit in Jakarta snel gemaakt. Gramedia en Gunung Agung zijn de twee grote ketens met filialen door het hele land. Hun assortiment bestaat uit Indonesische boeken en tijdschriften, met een zwaar accent op school- en studieboeken en over economische onderwerpen. Daarnaast biedt een klein aantal filialen van Times Bookshop, altijd gevestigd in een glanzende shoppingmall, vooral geïmporteerde boeken. Het aanbod van Times Bookshop is vergelijkbaar met het aanbod van boekhandels op een luchthaven. Daarnaast bestaat natuurlijk een bloeiend straatcircuit van tweedehands boeken dat eveneens vooral bestaat uit school- en studieboeken.

De rest van het artikel staat hier
http://www.blimbing.nl/doppert.htm

Bernadet

Dettie
Site Admin
Berichten: 34411
Lid geworden op: 01 Jan 1970, 02:00
Contact:

Berichtdoor Dettie » 15 Feb 2005, 11:04

Ik zie dat je het boek 2 sterren hebt gegeven Eric. Vond je het toch niet zo goed? Is dat hierom?
In een aantal gevallen is dat wat verwarrend en komt dit het totale verhaal zeker niet ten goede.

Bernadet


Terug naar “Door leden gelezen boeken en samenleesboeken”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten